Wie bel je voor compressors?

Wanneer je een geschikte compressor nodig hebt voor in jouw werkplaats, dan is het goed om eens goed op onderzoek uit te gaan om erachter te komen welke compressor het meest geschikt is voor de werkzaamheden in jouw bedrijf en de wensen die jij voor de compressor hebt. Er zijn best wel wat verschillende varianten en daarom kan een beetje onderzoek geen kwaad en is dit heel erg belangrijk, zodat je in een keer de goede aankoop doet waar jouw bedrijf weer goed mee vooruit kan en waar jouw medewerkers goed mee uit te voeten kunnen. Zo is een schroefcompressor misschien wel wat voor jouw bedrijf. 

Wat is een schroefcompressor?

Een schroefcompressor is een compressor waar twee schroeven in gemonteerd zijn, deze draaien rond en dat doen ze beide in tegengestelde richting. De lucht komt hiertussen en wordt zo samengedrukt, waardoor er een goede luchtdruk kan ontstaan. Omdat deze schroeven op een constante snelheid kunnen draaien, kan er ook een constante luchtdruk uit de compressor worden geblazen en dat maakt het zo’n ideaal apparaat voor in de werkplaats. Deze lucht kun je direct gebruiken en dat maakt het zo makkelijk. Wanneer je een compressor zoekt die een constante luchtdruk kan bieden, dan is de kans groot dat dit de perfecte optie voor jouw bedrijf zou kunnen zijn. 

Verschillen binnen compressoren

Binnen de verschillende soorten compressoren zitten best wel wat verschillen, zo kan een compressor wel voorzien zijn van olie en daardoor wat goedkoper zijn en wat stiller zijn, maar er is ook een olievrije compressor waarbij je niet bang hoeft te zijn dat er olie bij de luchtafvoer kan zitten. Een olievrije compressor is bijvoorbeeld wel geschikt om verf mee te spuiten, omdat je hier natuurlijk geen olie tussen wilt hebben. Ook heb je een frequentiegeregelde compressor die zelf de perslucht aan kan passen aan de vraag die bij de compressor aankomt. Zo hoef je hier niet teveel rekening mee te houden en dat biedt verschillende voordelen. 

Laat je goed adviseren

Wanneer je nog twijfelt over de aanschaf van bijvoorbeeld een schroefcompressor of een van de andere opties waaruit gekozen zou kunnen worden, dan kun je altijd eens contact opnemen met de verkopende partij, zodat je al je vragen kunt stellen en jouw wensen nog eens aan kunt geven, zodat er op een goede manier met jou meegekeken kan worden, zodat jij zeker kunt zijn van de investering die je doet en de wensen waaraan de compressor zal voldoen. Zo krijg je de beste hulp die je maar kunt verwachten en dat is erg belangrijk bij het doen van een aankoop zoals deze. 

Zorg voor goed onderhoud

Een compressor is en blijft een apparaat en omdat deze toch in een werkplaats gebruikt wordt, is het belangrijk om voor compressor onderhoud te zorgen, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze altijd goed zal functioneren wanneer het nodig is of om snel te kunnen handelen wanneer de compressor niet functioneert zoals het zou moeten. Dit kan de werkzaamheden flink in de weg liggen en moet daarom snel opgelost worden. Maak daarom goede afspraken met een bedrijf zodat je snel en goed onderhoud van de compressor kunt verwachten op momenten dat dit ook echt snel nodig is. Regel dit altijd goed.