Je kantoor verhuizen

Wanneer de zaken goed gaan en het tijd is voor jouw onderneming om te gaan verhuizen, omdat het huidige bedrijfspand te klein wordt, dan is het tijd om het volledig kantoor te gaan verhuizen en dit kan best wel wat stress opleveren. Dit omdat het dan een verhuizing betreft waarbij er een hoop mensen betrokken kunnen zijn en je niet heel erg veel tijd hebt om alles te verhuizen, omdat tijd toch geld is en je wilt dat je team zo snel mogelijk de werkzaamheden op de andere locatie weer op kunnen pakken. Zakelijk verhuizen verloopt best wel wat anders en moet natuurlijk goed voorbereid worden om het goed te laten verlopen. 

Bereid de nieuwe locatie goed voor

Wanneer je gaat verhuizen met het kantoor, dan is het belangrijk dat jij zorgt dat de nieuwe locatie volledig voorbereid is. Dit houdt in dat alles geverfd moet zijn, de vloeren klaar zijn, maar ook dat er een keuken is die functioneert en dat alle aansluitingen werken, zodat iedereen de computers weer aan kan sluiten, zodat de computers snel weer aankunnen en de werkzaamheden weer opgepakt worden. Deze voorbereiding is essentieel om ook na de dag van verhuizing een hoop onrust te kunnen voorkomen, zodat er geen werklieden tussen jouw personeel rondlopen die hen van het werk af kunnen houden en die er een stoffige chaos van zouden kunnen maken. 

Verantwoordelijken per afdeling

Zorg daarnaast dat er per afdeling 1 of 2 mensen zijn die voor hun afdeling zorgen dat alles goed ingepakt wordt en die tijdens de verhuizing aanwezig zullen zijn om zo veel mogelijk op de nieuwe locatie weer te kunnen regelen. Zo hoeft niet het voltallige team aanwezig te zijn om te helpen verhuizen, omdat het zo veel sneller onoverzichtelijk zou kunnen worden. Door al zoveel mogelijk neer te zetten, hoeft de rest van het team alleen maar te helpen bij de puntjes op de i. Zo wordt dit per afdeling goed gecoƶrdineerd door de mensen die precies weten waar alles moet komen, zo blijft het een stuk overzichtelijker.