Hoe zorg je voor een warme blokhut?

Wanneer je een blokhut in de tuin hebt, dan kun je deze voor best wel wat verschillende doeleinden in gebruik nemen en dat maakt een blokhut tot een hele interessante aanschaf. Je hebt bijvoorbeeld een ruimte voor de fietsen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een gezellig plekje van maken waar je lekker met vrienden wilt gaan zitten of een soort mancave waar mannen lekker samen bier kunnen drinken bijvoorbeeld. Dan is het wel fijn als er een aangename temperatuur heerst, ook in de winter. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen, maar is wel iets om even goed over na te denken. 

De blokhut verwarmen op verschillende manieren

Zo kan een elektrische kachel al de oplossing vormen, omdat deze natuurlijk geen open vuur nodig heeft, is dit een veilige optie voor een blokhut die waarschijnlijk van hout gemaakt is. Hier heb je wel een stopcontact voor nodig en dat is wel belangrijk. Je kunt hier geen willekeurige stekkerdoos voor gebruiken, omdat het toch een plek buiten is die dan ‘s nachts af zal koelen. Je kunt ook een houtkachel in de blokhut plaatsen, maar dit is vaak wel wat gevaarlijker en je moet daarbij zorgen voor een pijp waar de rook uit naar buiten kan verdwijnen, dit is niet gezond om dit in de hut te houden. Het is best wel wat extra werk. 

Infrarood verwarmen

Daarnaast zou je een infrarood verwarming kunnen gebruiken om de ruimte wat te verwarmen, maar daarbij is het belangrijk dat je wel wat rekening houdt met de plek waar je deze plaatst. Je wilt tenslotte wel dat er zoveel mogelijk van de ruimte verwarmt wordt en dat je vrienden niet in de kou hoeven te zitten omdat de verwarming verkeerd ingesteld staat. Deze verwarming hoeft niet zo heel erg veel stroom te kosten en dat is zeker in deze tijd toch wel een groot voordeel waardoor mensen graag voor deze oplossing kiezen voor in hun blokhut. Zo hoef je niet naar binnen te gaan omdat het toch koud wordt.