De tuin van de zomer

Nieuwe tuinstoelen, een prachtige houten tuintafel, noem het maar op, het is altijd ideaal voor een heerlijke tuin van de zomertijd. Maar met dit gezegd te hebben, kan het meer werk zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je zomaar verschillende tuinmeubelen gaat kopen en uiteindelijk veel te veel geld uitgeeft en/of niet geniet van het eindresultaat. De tuin in de zomer is bedoeld om gebruikt te worden, of deze nu groot of klein is, of zelfs maar een schattig klein balkonnetje, je moet de ruimte optimaliseren en er ten volle van genieten! Hier lees je dus hoe je dat kan bereiken. 

Investeer in goede kwaliteit tuinmeubelen

Het oude gezegde “you get what you par for” is over het algemeen waar voor tuinmeubilair. Stoelen of zelfs een loungeset tuin van bepaald kunststof kunnen er bijvoorbeeld geweldig uitzien op de plank en zullen hun mooie uiterlijk een jaar of twee buiten in de zon behouden, maar na verloop van tijd verliezen ze hun levendige kleuren. Hetzelfde geldt voor sommige houtproducten en rieten stukken. Winkel met zorg, controleer recensies en beoordelingen voordat je een grote aankoop doet. Als je je aan een budget houdt, plan dan om uit te geven aan items die het vaakst zullen worden gebruikt, zoals een duurzame eettafel. Je kan geld besparen op kleinere accessoires zoals kussens en accent tafels.

Voeg buitentapijten toe voor kleur en comfort

Misschien lees je dit en denk je: maar hoe werkt dat dan nou? Nou, het is gemakkelijker dus dan je in eerste instantie zou denken! Bepaalde grond tuinmeubelen kunnen dus op een all-weather tapijt geplaatst worden, serieus! Bepaalde textiel ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben veel sneldrogende buitentapijten op de markt gebracht. Zacht onder de voeten en rijk aan textuur, een buitentapijt zal het comfort van binnen naar jouw terras of terras brengen. Kies een kleur en patroon die passen bij je andere meubels en decor om je buitenruimte samen te binden. Maar, zorg ervoor dat het geschikt is voor gebruik buitenshuis voordat je het koopt!

Zoek naar tuinmeubelen met een dubbel doel

Zoek naar hardwerkende meubels om het meeste uit de ruimte en budget te halen. Stukken die meerdere doelen dienen, kunnen de aanschaf van extra meubels overbodig maken en meer ruimte overlaten voor jouw favoriete buitenactiviteiten, of die van de kinderen. Een poef of tuinkruk kan bijvoorbeeld dienst doen als extra zitplaats in de tuin voor gasten. Een eenvoudige bank kan op zichzelf staan ​​of gezellig aan een eettafel in de buitenlucht. Kies dus tuinmeubilair met functie in het achterhoofd om optimaal te profiteren van veel gebruikte buitenruimtes! Dat scheelt uiteindelijk veel geld, tijd, moeite en onnodige extra dingen achteraf. 

Wat jij wilt !

Tuinontwerp en landschapsarchitectuur, zelfs dus voor die kleine tuintjes, hebben alles te maken met het realiseren van wat jouw wensenlijstje is! Voor het allerbeste resultaat met de minste schade aan je rug en je energie levels, kan het ook aan te raden zijn om een professionele tuinier te vragen om te helpen bij het aanleggen van je perfecte zomertuin. Er zijn echte tuinieren en er zijn mensen die zichzelf een of ander tuinarchitect noemen. Huur altijd het eerste type in en nooit het tweede, zodat je zeker weet dat je alle juiste hulp en advies krijgt die je nodig hebt om jouw droomtuin ruimte te creëren en waar te maken, voor jou en je gezin.