verwarming aanleggen

Verwarming aanleggen

De ervaren installateurs in het netwerk van Verwarmingsservice verzorgen de aanleg van uw nieuwe centrale verwarming, of vervangen uw huidige cv-installatie door een nieuwe verwarming. Een verwarming aanleggen is vaak een hele klus, maar daarna wordt uw gehele huis eenvoudig vanuit een centraal punt verwarmd. In alle kamers kunnen verwarmingsradiatoren worden geplaatst, zodat uw hele huis verwarmd wordt. Zo brengt u iedere kamer eenvoudig op een aangename temperatuur.

Een verwarming aanleggen is onze specialiteit.

Welke verwarming kiest u?

Uw woning kan worden voorzien van diverse verwarmingsinstallaties, zoals centrale verwarming, badkamer- en vloerverwarming. Daarnaast heeft u diverse keuzes voor de aanleg van een verwarmingsmethode. Een cv-ketel regelt de toevoer van warm water naar diverse radiatoren in de woning. Een cv-combiketel zorgt naast warmwatercirculatie ook voor toevoer van warm water in de keuken en badkamer. Een Hr-ketel is meestal een combiketel. Het levert een hoog rendement, wat betekent dat u weinig energie verliest tijdens het opwarmen van uw woning. Bijna alle energie wordt omgezet in warmte. Tot slot heeft u keus uit diverse materialen en designs van radiatoren. Nadat u alles heeft doorgesproken, start onze installateur met de aanleg van uw nieuwe centrale verwarming.

verwarming reparatie

Werking centrale verwarming

Een centrale verwarming heet zo, omdat deze het hele huis verwarmt. In een cv-ketel wordt het water opgewarmd. Het warme water wordt door de circulatiepomp via leidingen naar diverse radiatoren vervoerd. Tijdens de aanleg van de cv worden radiatoren parellel opgesteld en niet in serie, zodat iedere radiator afzonderlijk aan en uit kan staan. Een radiator is zo gebouwd, dat het warmste water bovenin wordt afgegeven en het omlaag zakt tijdens het afkoelen. Tegelijkertijd stijgt de lucht op tegen de radiator, waardoor de lucht geleidelijk warm wordt en de kamer opwarmt. Het afgekoelde water keert terug naar uw cv-ketel, waar het opnieuw verwarmd wordt. Daarnaast bestaat een cv-ketel uit een expansievat waar het overtollige water in wordt opgeslagen, en een bedienbare centrale thermostaat.

Werkzaamheden

Voor onze installateurs starten met het aanleggen van de verwarming, komen zij bij u langs en krijgt u advies over de benodigde capaciteit van de verwarmingsinstallatie. Onze installateur zal kijken naar de huidige isolatie en benodigde ventilatie van de woning. Er wordt berekend hoeveel radiatoren u nodig heeft en van welk vermogen ze voorzien moeten zijn. Na akkoord op de offerte gaat onze installateur aan het werk. Uw woning wordt vakkundig en veilig voorzien van een nieuwe verwarming.

Duurzaamheid

Voor het aanleggen van uw nieuwe cv zal de installateur ook mogelijkheden voor duurzame energie met u bespreken. Sinds 2015 gelden er strengere Europese richtlijnen, die gericht zijn op een beter milieu. Maar daarnaast kunt u zelf ook meer doen, zoals een keuze voor een Hr-combiketel of de installatie of aanleg van zonneboilers.

Gratis offertes cv aanleggen

Wilt u ook genieten van het comfort van centrale verwarming? Het loont om meerdere offertes op te vragen bij een grotere klus. Met één aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes van onze beste installateurs bij u in de buurt. Het aanleggen van uw cv is in goede handen bij de installateurs van Verwarmingsservice. Vraag daarom nu gratis offertes aan.